Bošilecký triatlon - 13. září 2014

Přijďte si zasportovat, absolvovat závod v krásném prostředí a prožít super atmosféru. BOŠILECKÝ TRIATLON je závod pro každého! V sobotu 13. září 2014 do Bošilce na Třeboňsku na 7. ročník sportovně společenské akce. Začátek v 10 hodin. Závod se koná nedaleko našeho ubytování, start necelé 3 km od penzionu!

Na co se můžete těšit?

  • na zábavu pro celou rodinu. Pro děti bude připraven bohatý doprovodný program.
  • Na BOŠILECKÝ TRIATLON není vybíráno vstupné

Závod začal z pouhé recese, ale postupem let se „vypracoval“ na důležitou a významnou událost roku v celém regionu. Ke stále většímu zájmu a oblíbenosti této akce přispívá fakt, že se jedná o závod pro každého (sportovce i nesportovce), závod zvládne i netrénovaný jedinec, jakých bývá většina.

V čem se soutěží?

  • První disciplínou je plavba po Bošileckém rybníku v kánoích, kde „spoluvodák“ vám není do poslední chvíle znám, protože se posádky do lodí losují.
  • Druhá disciplína je jízda na kole kolem rybníka přes okolní vesnice, což dohromady znamená zhruba 12 km projížďku krásnou jihočeskou přírodou.
  • Třetí disciplína je běh, cca 600m.

V průběhu celého dne jsou zde zdarma připraveny atrakce pro děti, guláš zdarma. Večer na všechny čeká after party s rockovou kapelou ROZKROCK následovanou diskotékou až do pozdních nočních (brzkých ranních) hodin.

Závod se jede za každého počasí; zázemí je ve vytápěných party stanech.

Závod - místo konání:

  • start i cíl jsou v Bošilci. Zázemí soutěže i prezence závodníků bude v Bošilci u lesa (směr Ponědrážka), bude značeno.

K účasti na závodu je nutné se předem zaregistrovat. Víc na www.bosileckytriatlon.cz

Bošilecký rybník

Bošilecký rybník je jedním z nejstarších a největších rybníků na jihu Čech a patří mezi nejúrodnější rybníky na Třeboňsku. Celková plocha rybníka Bošilecký je dnes 200ha. Jeho stáří je přes 650 let. Bošilecký rybník se lovíval jednou za dva roky, a to vždy na Dušičky. Podle staré tradice to bylo proto, aby se rybníkářská chasa mohla účastnit mše. Nad odtokem z Bošileckého rybníka stojí slavný „bošilecký mostek“, známý z lidové písně o dvou nešikovných panenkách.

Má hráz dlouhou 340 m, hlavním zdrojem vody je Dynínský potok, ale naháněn je také od rybníku Kvíčadlo, jenž má vodu z náhonu od Zlaté stoky.

Na jižním břehu rybníka se nachází přírodní památka Lhota u Dynína, důvodem ochrany je rašelinná louka s typickou florou.

Kontakty

ubytování Třeboň Jihočeský Statek

 

 

ubytování Třeboň rezervace online

 

telefon: 775 885 657

 

 

 

KDE NÁS NAJDETE PENZION?

 

Lhota u Dynína č. 23, Jižní Čechy

 

 

 


Spolupracujeme: Dovolená v ČR

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout